Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výsledek KDU-ČSL? Bělobrádek je z výsledků voleb zklamaný

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Vláda.cz

Praha - Předseda lidovců Pavel Bělobrádek není nadšený z průběžných výsledků KDU-ČSL ve volbách. Po sečtení poloviny okrsků měla strana šest procent, Bělobrádek by tuto hranici rád překročil.

Připustil, že o část voličů mohli lidovci přijít kvůli letnímu rozpadu volební koalice s hnutím Starostové a nezávislí (STAN).

"Čísla nejsou taková, jaká jsme očekávali, uvidíme, jak dopadne celý výsledek," řekl Bělobrádek. Před volbami říkal, že by za úspěch považoval překonání lidoveckého výsledku z roku 2013, kdy strana získala 6,7 procenta. "Já bych byl rád, abychom měli přes šest procent, abychom měli určitou jistotu," řekl nyní.

Příčin neuspokojivého průběžného výsledku může být podle Bělobrádka více - jak hodnocení vládního působení strany, tak i konec spolupráce se STAN. "Někteří voliči odešli kvůli tomu, že byli zklamáni z toho, že se STAN jsme nakonec nevytvořili koalici," připustil. Výsledky voleb podle něj bude v pátek vyhodnocovat celostátní výbor KDU-ČSL.

Témata:  Pavel Bělobrádek volby volby 2017

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy