Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kupčení s hlasy? Policie prověřuje manipulace v Ústí nad Labem i na Teplicku

Češi vyrazili k volbám
Češi vyrazili k volbám
Foto: Jakub Hněvkovský / INCORP images

Ústí nad Labem - Policie prošetřuje údajné kupčení s hlasy v Ústí nad Labem. Mimo to se zabývá i podezřením na manipulace v Krupce na Teplicku. Také prošetřuje přestupky dvou politiků, a to předsedy SPR-RSČ Miroslava Sládka a dalšího kandidáta téže strany.

Oznámení policie obdržela v průběhu hlasování. "Není to nic konkrétního. Jsou to zatím ničím nepodložené informace. Nicméně se tím samozřejmě zabýváme," uvedla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Zdroje ČTK potvrdily, že jde o podezření na sídlišti Mojžíř, kde žije početná skupina sociálně slabých. Podle Českého rozhlasu šlo o volební okrsek číslo 2016.

Z výsledků voleb, které zveřejnil Český statistický úřad je patrné, že zde zvítězilo hnutí ANO. ČSSD tady získala přes 22 procent hlasů, o 16 procent víc než byl její výsledek v krajském městě. Z 45 odevzdaných lístků pro sociální demokracii bylo shodně 31 preferenčních hlasů pro dvojku kandidátky, starostu Krupky Zdeňka Matouše a jeho místostarostu Karla Roučka. Například lídr ČSSD Jaroslav Foldyna nezískal ani jeden preferenční hlas.

Podezření na kupčení s hlasy se tady naposledy objevilo při komunálních volbách v roce 2014. Policie byla v pátek večer i ve volební místnosti ve čtvrti Předlice, která je taktéž označována za vyloučenou lokalitu.

Témata:  volby 2017 Ústecký kraj Sociální demokracie (SOCDEM) Ústí nad Labem volby

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy