Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Statisícové škody způsobil Požár vysokozdvižného vozíku

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Šumperk/Kolín - V průmyslové hale v obci Klopina na Šumpersku dnes vzplál vysokozdvižný vozík. Škoda na stroji byla předběžně vyčíslena na 200.000 korun, další škody na objektu budou upřesněny. V Ratenicích na Kolínsku dnes ráno hořel rodinný dům, hrozilo rozšíření ohně na okolní stavby.

"V zakouřené hale nalezli hasiči hořící vysokozdvižný vozík. Velmi rychle se jim podařilo zamezit výraznému rozšíření, i přes to ničivé plameny zcela zničily manipulační stroj a také halovou konstrukci," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči vynesli z prostor dvě tlakové láhve. "Prostory hasiči ochladili a odvětrali pomocí přetlakových ventilátorů. Co stojí za příčinou vzniku požáru, je aktuálně v šetření," dodal mluvčí.

V Ratenicích na Kolínsku dnes ráno hořel rodinný dům. Škoda činí půl milionu korun. Požár, ke kterému vyjížděli hasiči po 5:30, zasáhl kůlnu a část střechy domu. "Vzhledem k tomu, že rodinný dům se nacházel v řadě mezi ostatními domy a hrozilo nebezpečí, že by se požár mohl rozšířit na okolní stavby, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu," uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Kvůli dohašení skrytých ohnisek požáru museli hasiči rozebrat část střechy. Zásah hasičů byl ukončen po 8:00, na místě zůstala kvůli dohledu ještě jednotka.

Témata:  Olomoucký kraj Středočeský kraj požáry

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy