Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéfka hnutí Žít Brno kritizovala radního Bartíka za tvrzení o Zemanovi a rakovině

Miloš Zeman zahájil na Akademii řemesel Praha školní rok
Miloš Zeman zahájil na Akademii řemesel Praha školní rok
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno – Šéfka hnutí Žít Brno Barbora Antonová kritizovala radního Svatopluka Bartíka za to, že zveřejnil na internetu tvrzení o zdraví prezidenta Miloše Zemana. Hnutí ale z Bartíkova chování nebude vyvozovat žádné důsledky.

Radní za Brno-střed, který byl zvolen v komunálních volbách jako nestraník právě za Žít Brno, na facebooku napsal, že Zeman má rakovinu a zbývají mu tři až sedm měsíců života. Uvedl také, že prezident o tom tři týdny ví.

Antonová dnes řekla, že považuje za neetické zveřejnění podobných tvrzení, ať už jde o zdravotní stav jakéhokoli člověka.

Žít Brno se k záležitosti jako politické hnutí nijak nestaví. „Je to soukromá aktivita Svatopluka Bartíka a za hnutí to nemůžu komentovat. Píše své osobní názory a jde to mimo hnutí," uvedla Antonová. Záležitost nechtěl komentovat ani primátorův náměstek a místopředseda Žít Brno Matěj Hollan. Podle něj to s výkonem Bartíkovy funkce nijak nesouvisí.

S Bartíkovým postupem prý Antonová nesouhlasí. „Pokud se otevřela nějaká diskuse, není to vůbec o zdravotním stavu, zda je to pravda, nebo není, ale o našem vztahu k soukromým informacím. Někteří s nimi zacházejí jako s veřejným majetkem, a to by se nemělo. Je to bez ohledu na to, zda je to prezident, nebo někdo jiný. Přijde mi to neetické," zdůraznila.

Prezidentův ošetřující lékař Miloslav Kalaš dnes označil zprávy o vážném zdravotním stavu prezidenta za vymyšlené a nepodložené. Podle něj to nepotvrzují lékařská vyšetření. Vyplývá to z vyjádření, které ČTK zaslal Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Mluvčí později na twitteru uvedl, že Zemanův právní zástupce podal na Bartíka trestní oznámení a žalobu.

Témata:  Žít Brno Miloš Zeman

Aktuálně se děje

2. května 2024 17:46

V Česku se rozjel ze stanice vlak bez personálu. Souprava vykolejila

Vlak bez personálu i cestujících se v úterý samovolně rozjel ze stanice. Jízda jednotky Regionova skončila vykolejením v údolí Bojovského potoka ve středních Čechách. Provoz na trati byl zastaven, incident vyšetřuje drážní inspekce. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy