Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KSČM čelí kritice: Podporují diktátorské, sektářské a krvavé režim

IX. sjezd KSČM v Praze
IX. sjezd KSČM v Praze
Foto: Martina Učňová / INCORP images

Praha – Ostře se do komunistů pustil jeden z členů strany, který v roce 2009 za KSČM kandidoval do Evropského parlamentu Hassan Charfo. Politik syrského původu na sociálních sítích oznámil odchod ze strany, neopomněl k tomu dodat tvrdou kritiku své někdejší partaje.

„Já níže podepsaný Doc. Ing. Hassan Charfo, DrSc. v návaznosti na svoji resignaci na všechny stranické funkce dne 10. 9. 2012 a v návaznosti na výsledky IX. sjezdu KSČM konaného v Praze ve dnech 14-15. 5. 2016 prohlašuji své vystoupení z této strany," uvedl s s tím, že právě tento sjezd zakonzervoval tendence elitářství, panství, oportunismu, kariérismu, nečitelnosti, odtržení od skutečných zájmů nejširších vrstev obyvatel.

Strana podle jeho vyjádření nerespektuje vnitrostranické názorové svobody a brání publikačnímu pluralismu ve stranickém tisku. Mluví také o nezdravém nacionalismu a xenofobii, podpoře diktátorských, sektářských a krvavých režimů i agresivní politiky ruské vládnoucí oligarchie při snaze o přerozdělování světových sfér vlivu.

Charfo, který pochází ze syrského Aleppa podle svých slov také nesouhlasí s „osočováním a pošpiněním osvobozeneckého boje syrského lidu i lhostejností vůči vraždění a exodusu tohoto trpícího a bojujícího národa za svobodu, důstojnost, spravedlivost a nezávislost".

Celé prohlášení: 

Já níže podepsaný Doc. Ing. Hassan Charfo, DrSc. v návaznosti na svoji resignaci na všechny stranické funkce dne 10. 9. 2012 a v návaznosti na výsledky IX. sjezdu KSČM konaného v Praze, ve dnech 14-15. 5. 2016, které zakonzervovaly tendence elitářství, panství, oportunismu, kariérismu, nečitelnosti, odtržení od skutečných zájmů nejširších vrstev obyvatel, nerespektování vnitrostranických názorových svobod, bránění publikačnímu pluralismu ve stranickém tisku, snoubení se s nezdravým nacionalismem a xenofobií, podpory diktátorských, sektářských a krvavých režimů i agresivní politiky ruské vládnoucí oligarchie při snaze o přerozdělování světových sfér vlivu, osočování a pošpinění osvobozeneckého boje syrského lidu i lhostejnosti vůči vraždění a exodusu tohoto trpícího a bojujícího národa za svobodu, důstojnost, spravedlivost a nezávislost, PROHLAŠUJI své vystoupení z této strany.

V Praze, dne 17. 5. 2016

Doc. Ing. Hassan Charfo, DrSc.

Témata:  KSČM Sýrie

Související

Aktuálně se děje

21. září 2024 16:42

Agáta Hanychová sestřelila svatbu Charlotte Štikové! Neodpustila si bolestivé rýpnutí!

O tom, že se Charlotte Štiková provdala, jsme vás na serveru Globe24.cz už informovali. Na událost nyní zareagovala influencerka Agáta Hanychová, a nebrala si servítky.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Magdalena Davis a Michal Berg

Po neúspěchu ve volbách rezignovalo vedení Zelených

Po neúspěchu v krajských volbách, které proběhly v pátek a sobotu, vedení strany Zelených rezignovalo. Straně se podařilo obhájit pouze jeden z původních sedmi mandátů, které dosud její členové zastávali v krajských zastupitelstvech po celé České republice. Informovala o tom spolupředsedkyně Magdalena Davis v tiskové zprávě. Nové vedení strany bude zvoleno v listopadu.