Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nelichotivé srovnání: Gott je jako Babiš a Okamura jako Ortel, tvrdí známý novinář

Kmenta u příležitosti předání ceny KHB
Kmenta u příležitosti předání ceny KHB
Foto: Jaroslav Kmenta

Praha – Češi nedávno rozhodli nejen o novém složení Poslanecké sněmovny, ale i o to, kdo si zaslouží Českého slavíka. Podle investigativního novináře Jaroslava Kmenty mezi oběma volbami vidí jasnou spojitost.

„Slavíci přesně kopírují sněmovní volby. Gott, David, Ortel. Babiš, Filip, Okamura,“ srovnával výsledky voleb s cenami Český slavík investigativní novinář Jaroslav Kmenta.

Slavíci přesně kopírují sněmovní volby.Gott, David, Ortel.Babiš, Filip, Okamura.

— Jaroslav Kmenta (@JaroslavKmenta) 25. listopadu 2017

Jeho poznámka vyvolala na sociálních sítích velký ohlas a získala více než 1000 lajků. Někteří lidé mu dávají za pravdu. „Politická a obecná kultura spolu souvisí. Jejími nositeli jsou titíž lidé,“ napsal uživatel Martin Bodlák.

„Ačkoliv Gotta nesnáším, s takovým šmejdem jako je Babiš bych ho nesrovnával,“ poznamenal další. Ostatní mu ale připomněli, že Babišův Agrofert jako generální partner v roce 2012 a 2013 finančně podpořil Gottovo turné,

„Tahle země má jasný směr. Aspoň v tom hlasování jsme konzistentní. Bohužel si myslím, že spousta lidí přistupuje k volbám jako k hlasování ve Slavících,“ posteskl si diskutující Jakub Krejčí.

Témata:  Jaroslav Kmenta Český slavík Andrej Babiš Tomio Okamura skupina Ortel Karel Gott

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy