reklama

"Dlouhodobě šíří proputinovskou dezinformační kampaň, je bezpečnostním rizikem. Proto navrhujeme, aby sám požádal o prověrku do úrovně přísně tajné, protože s takovými informacemi se seznamují zástupci bezpečnostního výboru," uvedla poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová. Poslanci mají za vymezených podmínek přístup k utajovaným materiálům projednávaným Sněmovnou.

Langšádlová dodala, že při obsazování výborů její strana respektuje proporční zastoupení stran podle výsledků voleb. S nominací Kotena ale nesouhlasí.

Koten v minulosti sdílel například poplašnou zprávu o úniku záření z francouzské jaderné elektrárny, kterou vyvracel Státní úřad pro jadernou bezpečnost. Na facebooku pak byl podle médií členem skupin podporujících referendum o vystoupení ČR z EU, skupiny označující islám za smrtelné zlo, či fanouškem stránky nazvané Chceme pryč z NATO a EU - Rusko je náš opravdový přítel.

Podle předsedy SPD je poslanec Koten slušný člověk. "Není spojen s žádnými bezpečnostními skandály, problémy. Nemá žádné škraloupy," uvedl Tomio Okamura minulý týden.