Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslanec ANO Růžička byl před volbami stíhán. Chtěl vzdát imunity, teď změnil názor

Nově zvolení poslanci poprvé usedli do lavic
Nově zvolení poslanci poprvé usedli do lavic
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Nový poslanec hnutí ANO Pavel Růžička se imunity nevzdá. Před volbami byl stíhán kvůli údajně nevýhodnému prodeji obecního majetku. Sněmovna žádost o jeho vydání zatím nedostala.

Růžička, který je radním Postoloprt na Lounsku, čelil obvinění spolu s dalšími devíti zastupiteli města kvůli prodeji domu z majetku města před několika lety. Podle Růžičky trestní oznámení podal neúspěšný uchazeč o nemovitost, který je prý zároveň jeho politický konkurent.

Před volbami Růžička veřejně uváděl, že se v případě zvolení poslancem sám nechá vydat ke stíhání. "Ze začátku jsem říkal, že se imunity okamžitě vzdám," potvrdil serveru iRozhlas.cz.

Nyní ale prohlásil, že chce, aby se o jeho případu debatovalo na půdě Sněmovny "v zájmu všech zastupitelů v republice". "Aby se jasně přijala odpovědnost státních zástupců a policie, aby si nemohli dělat, co chtějí, a nemohli svévolně stíhat na základě své neznalosti zákona o obcích slušné lidi," řekl.

Témata:  poslanecká imunita Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Hnutí ANO

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy