Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babišova vláda bojuje proti alibismu, chce kvůli tomu překopat jednací řád

Karla Šlechtová
Karla Šlechtová
Foto: ANO2011

Praha - Budoucí vláda uvažuje o změně jednacího řádu kabinetu. Některé materiály například nemusejí připomínkovat všechny resorty, zásadně omezit by se také měl počet dokumentů, které kabinet probírá v režimu pouze pro informaci.

Během dnešní pracovní porady budoucích ministrů menšinové vlády Andreje Babiše (ANO) to novinářům řekla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO), která by měla v nové vládě vést obranu.

Současná vláda premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) kromě materiálů s rozpravou projednává i řadu bodů jen pro informaci. Šlechtová řekla, že to často považuje za alibismus ministrů. "Aby se pak řeklo, že to prošlo vládou. Materiály přitom nebyly diskutovány, jen ležely, odmávly se a bylo to," tvrdí.

Některé materiály by podle Šlechtové také nemusely nutně směřovat na všechna ministersva. "Proč bych ohledně čerpání evropských fondů měla kontaktovat ministerstvo obrany?" zeptala se.

Budoucí ministři, které by měl prezident Miloš Zeman jmenovat ve středu 13. prosince, dnes v sídle hnutí ANO na pražském Chodově řešili i to, jaký bude postup bezprostředně po jmenování. "Vláda bude jmenována až odpoledne, není možné uvést do úřadu všechny ministry, přece jen je nás 14," uvedla.

Témata:  Karla Šlechtová vláda Andrej Babiš

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy