Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pád milenců z rozhledny nebyla náhoda. Policie obvinila 18letého mladíka z pokusu o vraždu.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jičín - Policie obvinila z pokusu o vraždu 18letého mladíka, který se letos v září s dívkou zřítil z osmi metrů z rozhledny Milohlíkda v jičínském lesoparku Čeřovka. V případě prokázání viny mu hrozí trest od deseti do 18 let vězení. Původně se hovořilo o neštastné náhodě mileneckého páru, který se na ochozu rozhledny objímal.

"Získali jsme informace, které vedly k obvinění osmnáctiletého mladíka ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy. Vzhledem k tomu, že jde o osobu blízkou věku mladistvého, nebudeme k případu sdělovat žádné další informace," sdělila Lenka Burýšková z hradeckého krajského policejního ředitelství.

Při pádu dívka i obviněný mladík utrpěli vážná poranění. Pomoc jim přivolala kolemjdoucí, která zaslechla křik a ránu. Dívku vytáhli hasiči, ale těžce zraněného muže musel ze strže vyzvednout vrtulník s podvěsem.

Mladík a dívka dopadli každý na jiné místo. Policie původně tvrdila, že šlo o nešťastnou náhodu. "Pár vylezl na ochoz, kde se objímali a při otáčení oba uklouzli a spadli přes okraj ochozu do rokle. Hra na Titanic mohla skončit tragédií," uvedla krátce po činu mluvčí policie Iva Kormošová. Měli prý štěstí, že se při pádu zastavili na místě, pod nímž je asi třicetimetrová strž.

"Nic dalšího k tomu nyní nemohu uvést. Mladíka jsme obvinili v těchto dnech, vyšetřování je na počátku," dodala Burýšková.

Témata:  pokus o vraždu krimi Královéhradecký kraj

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy