reklama

Se zprávou přišel server Romea.cz, který se odkazuje na video z Facebooku a YouTube, jež pořídil jeden ze svědků události. Přítomní se serveru svěřili, že revizorka vyvedla romské děti z autobusu kvůli tomu, že měly na zádech batohy. V přepravních podmínkách ústecké hromadné dopravy skutečně stojí, že "pohybovat se a přepravovat se ve vozidle s batohem nebo jiným zavazadlem umístěným na zádech je zakázáno". 

Na záběrech jde však vidět, že děti měly batohy v ruce. Pouze dvě tři děti měly batohy na zádech. Server upozornil na chování revizorky, která se dokonce po jednom z chlapců ohnala, když chtěla, aby vystoupil. Celé situaci přihlížel policista, který událost komentoval pár slovy. Zejména mluvil na svědka, který inkriminovaný moment natáčel, aby "to někam schoval."

Server Romea.cz však neřeší jednu podstatnou věc. Ačkoli mohla revizorka ubrat ze svého přísného vystupování, byla totiž v právu, protože na videu jde vidět, že po chlapci žádá jízdenku. Chlapec ale jízdenku neměl. Poté mu revizorka sdělila, že si musí vystoupit, což odmítl. "Autobus nevyjede, pokud si nevystoupíš," řekla revizorka podle záznamu chlapci, načež se spustila slovní přestřelka a menší tahanice.