Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odboráři nebudou doporučovat, koho volit ve druhém kole

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Škoda Auto

Praha - Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) věří tomu, že její členové budou ve druhém kole prezidentských voleb vybírat i podle toho, zda je kandidát připraven hájit zájmy zaměstnanců a důchodců. V sobotu po prvním kole volby předseda ČMKOS Josef Středula uvedl, že výsledky nepřinesly překvapení.

Komu dát hlas odbory doporučovat nebudou, protože nechtějí přispívat k polarizaci společnosti. Stanoviska vycházející z dnešního jednání Rady ČMKOS.

Postup současného prezidenta Miloše Zemana a bývalého předsedy Akademie věd Jiřího Drahoše do druhého kola Středula očekával. Dnes ČMKOS oznámila, že rozhodování voličů plně respektuje a pro druhé kolo věří v jejich moudrý úsudek.

"Věříme, že naši členové budou při rozhodující volbě přihlížet a rozhodovat se i podle toho, zda budoucí prezident je připraven hájit zájmy nejpočetnější skupiny občanů - zaměstnanců, jejich rodin a generace důchodců," uvedl dnes Středula.

Před minulými prezidentskými volbami ČMKOS prakticky doporučila volit Zemana, který se tehdy přihlásil k jejímu plánu pro Česko. Jeho protikandidát Karel Schwarzenberg jako místopředseda tehdejší kritizované pravicové vlády byl pro centrálu nepřijatelný.

Témata:  ČMKOS Josef Středula Miloš Zeman Jiří Drahoš prezident ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy