Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman nemá čas, tento týden demisi Babišovy vlády nepřijme

Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Miloš zeman v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Demisi menšinové vlády Andreje Babiše (ANO) prezident Miloš Zeman tento týden nepřijme – a to i přesto, že tento krok Hrad původně avizoval.

Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka se nepodařilo najít v Zemanově programu volný čas. Platí podle něj, že se prezident s Babišem osobně sejde, demisi přijme a pověří vládu vykonáváním funkce do jmenování nové vlády.

Vláda demisi podala dnes. Reagovala tak na úterní hlasování Sněmovny, ve kterém nedostala důvěru, když ji podpořili pouze poslanci vládního hnutí.

Pevný termín schůzky premiéra a prezidenta stanoven nebyl. „Nechci hovořit o nějakém datu. Vzhledem k tomu, že je program prezidenta velmi napjatý, od toho se odvíjí vše. Jinými slovy nepodařilo se najít v programu prezidenta volný čas a o tom, kdy se tak stane, budeme samozřejmě informovat s předstihem," uvedl Ovčáček.

Na otázku, jaký program Zemanovi v přijetí Babiše zabránil, Ovčáček uvedl, že se „pan prezident v Lánech pečlivě připravuje na názorové televizní duely s protikandidátem". Zároveň poznamenal, že přijetí demise proběhne v ústavně komfortní době. "Pouze se nepodařilo naplnit původní termínový předpoklad. Nic více za tím není třeba hledat," dodal.

Témata:  vláda Andrej Babiš Miloš Zeman

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy