Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drahoš a Zeman absolvují předvolební duely na ČT a Primě

Jiří Drahoš ve volebním štábu
Jiří Drahoš ve volebním štábu
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Praha - Prezidentští kandidáti Jiří Drahoš a Miloš Zeman se v předvolebních debatách utkají v České televizi a v televizi Prima. Na twitteru to dnes uvedl Drahoš. Debatu v České televizi bude moderovat místo Václava Moravce Světlana Witowská.

Moderátorem debaty na Primě bude Karel Voříšek. Televize Nova plánuje předvolební debatu odvysílat, i když se jí zúčastní pouze Zeman. ČTK to dnes sdělili mluvčí televizí. Oba kandidáti se na předvolební diskusní střet chystají, Zeman si připravuje taktiku a studuje materiály.

Drahoš se Zemanem se neshodou na počtu duelů. Zeman přislíbil účast čtyřem televizím, změnil tak svůj původní záměr debat se vůbec neúčastnit a přehodnotil i stanovisko, že více než dva duely by byly nudné. Drahoš trvá na dvou debatách. Již dříve potvrdil, že přijal nabídku veřejnoprávní České televize. "Druhým médiem bude televize Prima, a to 23. ledna," dodal dnes.

Komerční televize Prima pořad odvysílá pod názvem Česko hledá prezidenta v úterý od 20:15 v přímém přenosu ze scény pražského Hudebního divadla Karlín, sdělil ČTK za televizi Adam Halmoši. Poznamenal, že každý z kandidátů bude mít v hledišti k dispozici pro své příznivce 400 míst.

Česká televize bude pořad vysílat ve čtvrtek 25. ledna ve 20:00 hodin ze studia z Kavčích hor přímým přenosem na ČT1 i ČT24. Moderátorkou podle mluvčí televize Karolíny Blinkové bude Witowská. Nabídku moderovat debatu tradičně dostal Václav Moravec, účast ale odmítl. "Generálního ředitele ČT jsem už v neděli informoval, že debatu moderovat nebudu," uvedl už dříve Moravec. Podle médií mu vadilo údajně třeba to, že se jeho jméno neobjevilo v dopise, kterým televize zvala oba kandidáty do debaty. Navíc by se prý mohl stát jakýmsi hromosvodem, po němž se bude zejména ze strany prezidenta Zemana snášet kritika na ČT.

Témata:  Jiří Drahoš Miloš Zeman Česká televize TV Prima

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy