Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Klinice na pražském Žižkově byla opět nahlášena bomba

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Anonym dnes opět nahlásil bombu ve státní budově na pražském Žižkově obsazené aktivisty ze sociálního centra Klinika. Někteří ani po výzvách policie objekt neopustili, takže je policisté zřejmě vyvedou.

Policisté v budově na pražském Žižkově obsazené aktivisty nenašli bombu, kterou dnes nahlásil anonym. V domě ale zůstalo několik aktivistů sociálního centra Klinika, část z nich se připoutala k sudům a někteří vylezli na střechu. Policie se je snaží vyvést. Aktivisté museli budovu opustit kvůli výhrůžce bombou už v pátek.

Anonym dnes stejně jako v pátek nahlásil bombu e-mailem. Napsal, že vybuchne v 19:45, což se ale nestalo, a podle informací policie se v domě nenašlo nic, co by připomínalo výbušný systém.

Aktivisté z Kliniky považují za protiprávní, že policie pokračovala v zásahu v budově a vyvádění lidí i po 19:45, na kdy anonym nahlásil výbuch. "Jedna věc je prohledávat budovu, jestli v ní není bomba, ale policie měla budovu prohledat a odejít," řekl ČTK člen Kliniky Arnošt Novák.

Podle policie ale protiprávně postupovali aktivisté, kteří navzdory výzvě policistů k opuštění domu kvůli nahlášení bomby zůstali uvnitř. Šest lidí zůstalo v budově, podle prohlášení aktivistů na twitteru se připoutali k sudům s betonem. Tuto skupinu již policisté před 22:00 vyvedli a převezli na policejní služebnu, protože se podle policie dopustili přestupku.

Další čtyři lidé se dostali na střechu, odkud se je policisté a hasiči pokoušejí sundat s pomocí plošiny. Podle informací z místa policisté s aktivisty vyjednávají, aby ze střechy slezli.

Témata:  klinika Policie ČR

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy