Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči v Mochově snížili stupeň požárního poplachu na první

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V areálu mrazíren v Mochově u Prahy, kde od pátku dopoledne hořelo, snížili hasiči stupeň požárního poplachu na první. Na místě zůstává čtrnáctičlenná jednotka.

V pondělí začnou místo zkoumat vyšetřovatel příčin požáru a kriminalisté, řekl dnes ČTK mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. Hasiči měli požár pod kontrolou od sobotního odpoledne, kvůli možnosti skrytých ohnisek ve zbytcích skladové haly však zůstali na místě i v noci.

"Během večera nedošlo k žádnému opětovnému rozhoření. Hasiči dnes předají objekt jeho majiteli. Na místě bude pravděpodobně až do pondělí jednotka, která bude případně pomáhat vyšetřovateli s ohledáním," uvedl Svoboda.

V pátek po vypuknutí požáru byl vyhlášen zvláštní stupeň poplachu, který se používá v mimořádných situacích. Škodu majitel odhadl na 100 milionů korun.

Díky využití těžké techniky se hasičům v sobotu podařilo strhnou tři obvodové stěny budovy, u čtvrté, kde hrozilo akutní zřícení, zbourali pouze část. Hasiči se dostali i do problémových míst se spadlými stropy, kde dohasili zbytky požáru. Využili při tom speciální bagr s teleskopickým ramenem (UDS). Přijel i druhý pásový bagr se speciálními nůžkami na stříhání plechů a drcení betonu. S plameny bojovali s pomocí výškové techniky, aby se vyhnuli případným zraněním.

Témata:  požár mochovské mrazírny hasiči požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy