Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pacient zavolal policii na lékařku, která ordinovala opilá. Nadýchala tři promile

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Ostrava - Ostravská lékařka v pondělí dopoledne ordinovala opilá. Policii o ní prostřednictvím tísňové linky informoval jeden z nespokojených pacientů. Doktorka nadýchala tři promile.

"Na místě provedená dechová zkouška byla pozitivní. Přístroj naměřil zhruba tři promile. Policisté také zjistili, že lékařka během dopoledne už ošetřila tři pacienty," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Doktorka může být obviněna z ohrožení pod vlivem návykové látky, protože v nezpůsobilém stavu vykonávala činnost, kterou by mohla ohrozit život nebo zdraví lidí. Pokud se dostane před soud, hrozí jí až rok vězení, peněžitý trest, popřípadě zákaz činnosti.

Téměř tři promile měl podle dechové zkoušky v krvi před třemi lety i lékař z Kopřivnice na Novojičínsku. I v jeho případě policisty do ordinace poslali pacienti. Pod vlivem alkoholu pak v roce 2008 pracoval i tehdejší primář interního oddělení nemocnice v Havířově na Karvinsku.

Témata:  lékaři Ostrava krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy