Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krnáčová v politice končí. Nebude obhajovat post pražské primátorky, chce se věnovat rodině

Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Adriana Krnáčová (ANO) nebude v podzimních komunálních volbách obhajovat post pražské primátorky. Zdůvodnila to tím, že je unavená a chce se více věnovat rodině. V poslední době byla Krnáčová například kritizována, když v březnu po kolapsu dopravy na Žižkově prohlásila, že Pražané jsou ohledně dopravy "zpovykaní".

"Rozhodla jsem se, že dál už pokračovat nebudu," řekla Krnáčová Mladé frontě Dnes. Chce s politikou úplně skončit a být řadovou členkou hnutí. Rozhodnutí již oznámila Andreji Babišovi. Spekuluje se o přesunu Krnáčové na post velvyslankyně v Německu, primátorka to ale popřela.

Myslí si, že ve funkci primátorky Prahy vyřešila největší problémy města. Zároveň ale také uvedla, že si řadu výtek zasloužila. "Domněnka, že primátor něco zařídí, je naprosto lichá," uvedla. Přitom ANO používalo v předchozích komunálních volbách slogan "Lepší život v Praze? Prostě ho zařídíme".

Opozice Krnáčovou během jejího působení na postu primátorky kritizovala například kvůli výběru právní kanceláře pro spor o nájemné ve Škodově paláci, zpoždění příprav městských stavebních předpisů nebo dlouhodobým sporům v koalici. Krnáčová musela řešit i neshody uvnitř ANO, klub hnutí vyjádřil Krnáčové v roce 2015 nedůvěru. Do sporů se pak vložil Babiš, po jehož zásahu se Krnáčová udržela v primátorské funkci.

Krnáčová, první primátorka v historii Prahy, pochází z Bratislavy. V Česku žije už od poloviny 90. let. V letech 2001 až 2007 vedla českou pobočku protikorupční organizace Transparency International a později působila v PR. 

Témata:  Adriana Krnáčová Praha Hnutí ANO

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy