Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na dálnici se střílelo, lupiči chtěli vyloupit dodávku s penězi

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Vyškov - U loupežného přepadení na dálnici D46 za Vyškovem ve druhé polovině dubna se střílelo. Lupiči tehdy zastavili provoz na dálnici, cílem byla dodávka přepravující peníze. Policie hledá dva důležité svědky, uvedl dnes na policejním webu mluvčí Pavel Šváb

"Můžeme potvrdit, že při zastavení dodávky převážející peníze došlo ke střelbě," uvedl. Dodal, že nikdo nebyl zraněn a nebyl ani odcizen přepravovaný náklad. Přepadení se stalo v noci na 22. dubna.

Kriminalisté už podle mluvčího vyslechli většinu svědků. "Chybí jim však ztotožnit a vyslechnout osádku menšího vozidla, zřejmě Fiat Punto či Ford Fiesta, která mohla mít dobrý výhled na průběh přepadení. Auto s moravskoslezskou registrační značkou řídil muž, na místě spolujezdce seděla žena," uvedl mluvčí. Policie zveřejnila identikity obou svědků, informace k jejich totožnosti přijme na lince 158.

Loupežné přepadení se odehrálo na dálnici D46 za Vyškovem ve směru na Olomouc v noci na 22. dubna. Spolupachatelé pravděpodobně zastavili provoz na dálnici tak, aby loupežné přepadení o 200 metrů dál bylo bez očitých svědků. Samotné přepadení se stalo kolem 1:00, dálnice ale byla kvůli vyšetřování na místě události uzavřená asi osm hodin.

Témata:  přepadení krimi Policie ČR peníze loupež

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy