Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při tankování se prohnete, ceny pohonných hmot šplhají vzhůru

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pohonné hmoty v České republice nadále zdražují. Cena benzinu za poslední týden stoupla o 36 haléřů na 31,70 koruny za litr.

Nafta je dražší o 40 haléřů a řidiči ji u pump koupí v průměru za 30,78 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje. Paliva v Česku zdražují sedmý týden v řadě. Tento týden se ceny vyšplhaly na úroveň září roku 2015.

Nejdráž nadále tankují motoristé v Praze. Litr naturalu je vyjde v hlavním městě v průměru na 32,82 koruny a nafta na 31,90 Kč/l. Přes 32 korun se cena benzinu přehoupla ještě v krajích Středočeském, Plzeňském a Vysočina. V těchto krajích je zároveň nafta dražší než 31 korun za litr.

Nejlevněji se naopak tankuje v Ústeckém kraji, kde litr benzinu stojí 31,26 koruny. Nafta vyjde řidiče nejlevněji v Královéhradeckém kraji, kde ji čerpadláři prodávají průměrně za 30,30 Kč/l.

Témata:  benzinky pohonné hmoty doprava peníze ekonomika

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy