Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli násilí na protestu DSSS v Dubí bylo obviněno šest lidí

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Dubí - Protest proti násilí a rasismu, který v sobotu v Dubí uspořádala Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS), provázelo násilí. Policie obvinila šest osob, další stále vyšetřuje.

Před městským úřadem se sešlo v sobotu odpoledne zhruba 150 lidí. Projev předsedy DSSS Tomáše Vandase krátce po jeho zahájení přerušil útok na novináře Víta Hassana. "Původně jsme podezřívali dvě osoby z výtržnictví, ale obviněny byly z loupeže, protože se novinářovi snažily vzít foťák," uvedl mluvčí teplické policie Dan Vítek.

Čtyři účastníky policie obvinila z trestného činu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka a jednoho kvůli tomu ještě vyšetřuje. "Měli nápisy s rasovým podtextem na oblečení nebo měli taková tetování," uvedl Vítek.

Na koupališti v Dubí vznikla před dvěma týdny roztržka mezi ženami údajně kvůli dětem na brouzdališti. Jedné napadené se zastal mladý muž, při následné hromadné potyčce, jíž se podle starosty Dubí zúčastnila skupina Romů z Teplic, utrpěl zranění. Policie obvinila 26letou ženu z Teplic a okolnosti události, jejíž průběh popisují účastníci různě, vyšetřuje.

Témata:  Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) krimi Ústecký kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy