Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pozor, v neděli se změní jízdní řád. Některé spoje budou jezdit jinak

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: České dráhy

Praha - Pokud se chystáte cestovat vlakem, pozor na změnu jízdního řádu. Od neděle 12. června budou některé spoje jezdit jinak.

České dráhy například o jeden pár vlaků rozšíří ve všední dny spojení mezi Rumburkem a Novým Borem, přibude také jeden pár večerních vlaků mezi Prahou a Ostravou provozovaný společností Leo Express.

Největší změny v Pardubickém a Libereckém kraji.

Během letních prázdnin v Pardubickém kraji nebudou jezdit vlaky na trase mezi Chrudimí a Borohrádkem v úseku mezi Holicemi a Borohrádkem. Provoz se obnoví 1. září.

Podobně na trati Česká Třebová - Dzbel nepojede trojice ranních vlaků mezi Moravskou Třebovou a Dzbelí a jeden pár vlaků v úseku Chornice - Dzbel. Naopak bude během prázdnin zavedený nový ranní spoj z Moravské do České Třebové.

Nově budou jezdit večerní spoje z Liberce do Semil a ze Staré Paky do Liberce i ve všedních dnech. Doposud tyto spoje jezdily jen o víkendu mezi Libercem a Turnovem. I v sobotu pojede nově noční spoj z Josefova Dolu do Smržovky a večerní spoj mezi Libercem a Harrachovem bude v pracovní dny vyjíždět už z Desné.

Podobně ranní a dopolední spoj z Liberce do polské obce Szklarska Poreba pojede nově i v neděli.

Témata:  železnice vlaky

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy