Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Klínovci zachraňovali zraněného cyklistu. Zasahoval i vrtulník

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Na sjezdové dráze v Trail Parku v horském areálu Klínovec se v sobotu odpoledne zranil šestačtyřicetiletý cyklista. Na místo vyjeli dva záchranáři horské služby na terénní čtyřkolce a v automobilu. Pro podezření na poranění páteře aktivovali leteckou záchrannou službu z Ústí nad Labem, řekl dnes náčelník Horské služby Krušné hory Miroslav Güttner.

"Záchranáři pacienta zafixovali do vakuové matrace a šetrně jej transportovali na stanici horské služby na Boží Dar, kde čekal sanitní vůz. "Poté jsme s hasiči z Božího Daru zajistili místo pro přistání vrtulníku, který pak pacienta převezl do nemocnice," uvedl Güttner.

Mluvčí krajské záchranky Radek Hes řekl, že při příjezdu záchranářů už přistával na Božím Daru vrtulník z Ústí nad Labem, protože Letecká záchranná služba z Plzně, která většinou řeší zranění v Karlovarském kraji, byla na vzletu.

Slunečné počasí podle Güttnera přilákalo o víkendu do Krušných hor velký počet návštěvníků a přibylo úrazů. "Pro nás to znamená větší počet výjezdů ke zraněným po pádu z kol nebo terénních koloběžek a k dalším úrazům," uvedl.

Témata:  Krušné hory - Klínovec cyklisté Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy