Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silničáři kvůli vánici uzavřeli silnici z Božího Daru na Klínovec. Jaké počasí bude o víkendu?

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jáchymov - Kvůli sněhovým závějím a vichřici silničáři dnes uzavřeli silnici II/219 mezi Neklidem u Božího Daru a odbočkou na Klínovec. Na níže položených komunikacích v kraji byla ráno místy ledovka, nyní sjízdnost komplikuje nárazový vítr.

Vánice v Krušných horách zkomplikovala sjízdnost některých výše položených silnic. Podle serveru Dopravniinfo.cz jsou velmi špatné podmínky i v Jáchymově, dohlednost je kvůli vánici menší než dva metry. Před vjezdem do hor varuje řidiče i policie,

Mimo Krušné hory jsou ale silnice s opatrností sjízdné. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu by měl vítr odpoledne slábnout, srážek bude naopak přibývat. Nad 600 metrů nad mořem by měli řidiči počítat se sněžením.

Předpověď na pátek (00-24):V noci zataženo až oblačno, zpočátku místy i polojasno. Zpočátku místy, postupně na většině území déšť, v polohách nad 400 m, na jihu a východě přechodně nad 800 m sněžení. Přes den oblačno až zataženo, zejména na jihovýchodě a východě území, informuje chmi.cz. Během dne většinou polojasno. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle sněhové přeháňky, zejména na horách. V polohách pod 400 m srážky smíšené nebo dešťové.

Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v 1000 m na horách kolem -1 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, zpočátku v Jeseníkách a v Beskydech kolem 20 m/s, bude odpoledne postupně slábnout.

Předpověď na sobotu (00-24):Převážně oblačno, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, četnější na horách. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Převážně oblačno, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný západní a severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Témata:  Krušné hory - Klínovec doprava zima

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy