reklama

Nešťastník vylezl nahoru po hromosvodu budovy v Jeseniově ulici kolem půlnoci. Vzápětí ho zaregistrovala policejní hlídka.

Muž chodil po střeše, hrozil sebevraždou a vykřikoval hesla typu: „Já jsem dělnická třída" a „Všichni jste Babišovy děv.y". Rovněž kritizoval osazenstvo Kliniky s tím, že na rozdíl od něj nejsou žádnými pořádnými anarchisty.

Na místo kromě množství policejních hlídek dorazili i hasiči a záchranáři. Obyvatelé Kliniky museli čekat venku. Muž k nim dle jejich vyjádření nepatří.

Policisté budovu hlídali ze všech stran a vypravili se i vzhůru, své role se ujal vyjednavač. Komunikace s dotyčným, který zřejmě trpí schizofrenií, byla velmi obtížná. Muž totiž vyjednavače považoval za satana. Jediné, co z počátku požadoval, byla lahev vody a ponožky, což mu strážci zákona splnili.

Kvůli přístupu na střechu a jejímu tvaru byl jakýkoliv pokus o mužovo zpacifikování značně riskantní.

Nemocný tak ve svých výlevech pokračoval s krátkými přestávkami až do rozednění, kdy se celému širokému okolí hlasitě svěřil, že z toho všeho přijde o rozum. Nejčastěji však opakoval větu: „Přiveďte mi maminku, brášku a doktora Lorence," což je, jak se ukázalo, jeho psychiatr.

Policisté mu matku skutečně přivezli, ale zpočátku s ním nic nepořídila. Až před osmou ráno najednou pravil: „Tak já teda slezu." A jak řekl, tak učinil. Zdravotníci ho poté dopravili do psychiatrického zařízení.