Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chci z vlády pryč, už nechci být v politice, přiznal Ťok

Dan Ťok, ministr dopravy
Dan Ťok, ministr dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) se rozhodl odejít z vlády. Na konci vládního angažmá se už dohodl s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

"Dlouhodobě chci z vlády pryč, už nechci být v politice. Už jsem se na tom dohodl s panem premiérem," řekl Ťok serveru novinky.cz. Ťok je nejdéle sloužícím ministrem dopravy, ve funkci je od roku 2014.

Prezident Miloš Zeman přijme premiéra Andreje Babiše (ANO) ve středu ve 13:00. Předseda vlády chce s prezidentem mluvit o případných změnách ve vládě. Schůzka se uskuteční na Pražském hradě. ČTK to dnes řekl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Babiš v neděli nevyloučil možné personální změny ve svém kabinetu. Požádal proto o setkání se Zemanem, se kterým o tom chce mluvit. Premiér řekl, že určité návrhy změn má. Členy vlády jmenuje a odvolává podle ústavy prezident na návrh premiéra.

Daň Ťok končí a už dlouhodobě prý chtěl z Babišovy vlády pryč. Asi se mu nemůže nikdo divit. Uleví se jeho svědomí i všem řidičům D1.

— Jiří Pospíšil (@Pospisil_Jiri) 8. dubna 2019

Kromě Ťoka se nejčastěji spekuluje o možném konci ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové. Mezi ohrožené ministry média zařadila i ministra spravedlnosti Jana Kněžínka (všichni za ANO).

Novákovou, která byla v poslední době kritizována za některé své výroky nebo v souvislosti s incidentem, kdy zástupce Tchaj-wanu musel na žádost čínského velvyslance opustit setkání zahraničních investorů se zástupci českého ministerstva průmyslu, by ve funkci mohl nahradit místopředseda Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karel Havlíček.

Místopředseda vlády a předseda ČSSD Jan Hamáček opakovaně řekl, že ministry za sociální demokracii měnit nehodlá.

Témata:  Dan Ťok vláda Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy