Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve věznici v Pardubicích hořelo, sedm lidí bylo zraněno

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Ve věznici v Pardubicích dnes dopoledne hořelo. Zraněno bylo sedm mužů, kteří se nadýchali zplodin, jeden z nich je vážně popálený, uvedli zdravotníci na facebooku. Požár vypukl kolem půl deváté na jedné z cel. Při příjezdu hasičů už byl požár téměř uhašený. Hasiči evakuovali další lidi od místa požáru, řekl ČTK operační důstojník krajských hasičů. Podle mluvčí věznice Dany Šolcové utrpěl popáleniny jeden z odsouzených, ostatní zranění jsou příslušníky vězeňské stráže.

Strážní se nadýchali zplodin, jednomu zdravotníci podali infuzi. Všichni byli převezeni do nemocnic v Pardubicích a Chrudimi. Vážně popáleného vězně lékaři uvedli do umělého spánku a připojili na umělou plicní ventilaci. Vrtulník ho pak přepravil do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, uvedl mluvčí záchranné služby Aleš Malý.

"Hořelo na jedné z cel, několik lidí se při likvidaci požáru nadýchalo kouře a byli na místě ošetřeni. Popálený není v ohrožení života," sdělila Šolcová. Podle nepotvrzených informací hořela matrace na cele.

Policie na místo vyslala hlídky, nicméně uvnitř nebyly. "Celé si to řešila vězeňská služba. Vyžádala si našeho technika, který je na místě. Víc informací zatím nemám," řekla ČTK mluvčí policie Dita Holečková.

Témata:  Pardubice věznice požáry

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy