Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Klinika dostala další pokutu. Tentokrát za nerespektování předběžného opatření

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Praha - Klinika dostává jednu pokutu za druhou. Autonomní centrum má dle dnešního rozhodnutí soudu zaplatit 50 tisíc za nerespektování předběžného opatření. Pokuty od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) už přesáhly 100 tisíc korun.

Budovu v Jeseniově ulici obsadili na konci roku 2014, později ÚZSVM fyzické osobě z řad aktivistů budovu na rok vypůjčil. Smlouva skončila začátkem března, od té doby je objekt využívaný nelegálně.

Každý den, kdy v budově zůstávají po skončení smlouvy, jim úřad navyšuje pokutu o 1000 korun. Přes 80.000 korun už zaplatili.

"Podle informací, které jsme obdrželi, soud udělil první pokutu za nerespektování předběžného opatření soudu ve výši 50.000 korun," vysvětlil mluvčí ÚZSVM Radek Ležatka. Jedno ze soudem vydaných předběžných opatření fyzické osobě, která měla objekt od ÚZSVM vypůjčený, zakazuje provozovat v něm Autonomní sociální centrum Klinika. Druhým ji ale soud zajistil právo nechat si od budovy klíče a nechat si v ní své věci.

Témata:  klinika Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy