reklama

Bývalý ředitel odboru informatiky Seyček dostal 3,5 roku vězení, Chytil dostal 1,5roční podmínku.  Podle obžaloby způsobili uzavřením smlouvy s Haguess Praze milionové škody.

Zadavatel tendru Seyček podle rozsudku zásadně omezil přístup ostatním zájemcům a nechal řízení probíhat v rozporu se zákonem o veřejných zakázkách. Tendr díky tomu vyhrála společnost Haguess.

Chytilovi v minulosti udělil Nadační fond proti korupci cenu za odvahu, protože údajně pomohl při rozkrývání podezřelé zakázky. Policie ale nakonec přesto Chytila obvinila a trestu se nevyhnul.

"NS neshledal žádnou vadu v hmotněprávním posouzení skutkových okolností, jak jsou u obviněných popsány v odsuzujícím výroku o vině rozsudku Vrchního soudu v Praze," citoval dnes z rozhodnutí NS deník Právo.

U NS čeká na rozhodnutí také dovolání bývalých manažerů pražského dopravního podniku (DPP) Tomáše Petany a Jana Suntycha. Dostali tresty 2,5 a dva roky vězení s podmíněným odkladem za porušení povinností v souvislosti s projektem opencard. Obžalobě kvůli projektu opencard čelí také deset bývalých radních Prahy včetně někdejších primátorů Bohuslava Svobody (ODS) a Tomáše Hudečka (dříve TOP 09).