Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koalice technicky změnila svou smlouvu, doplnila termíny

Jaroslav Faltýnek /ANO/
Jaroslav Faltýnek /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Koaliční smlouva bude nově obsahovat třídenní lhůtu pro svolání koaliční rady či jednání předsedů stran. Novinářům to řekl místopředseda ANO a šéf poslaneckého klubu hnutí Jaroslav Faltýnek.

Na dílčích změnách se shodly špičky koalice na jednání rady, jsou však jen technického charakteru, do znění smlouvy se téměř nesáhlo, řekl předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jiří Mihola.

ANO původně navrhovalo, aby premiér měl 72 hodin na svolání dohodovacího řízení, podobná úprava by byla i u koaliční rady a jednání předsedů. Kompromisem jsou tři pracovní dny. "Což je v podstatě totéž, ale aby to pana premiéra nelimitovalo z hlediska víkendu," vysvětlil Faltýnek.

Mihola změnu označil za technickou, k jejímu sjednání byla podle něj dobrá vůle. Mírné obavy má ze lhůt v případě, že by některý z předsedů stran byl na delší pracovní cestě, Faltýnek to však nepovažuje za riziko. "Záleží na dohodě, když bude premiér v zahraničí, počkáme, až přijede," řekl.

Témata:  koalice ANO, ČSSD a KDU-ČSL Jaroslav Faltýnek

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Ilustrační fotografie.

Vykolejené vozy chce ČD odklidit ve čtvrtek. Vlaky u Klínce nepojedou

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava.