Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vězeň utekl z nemocnice na Liberecku. Musí chodit o holi

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Liberec - Policie vyhlásila pátrání po uprchlém vězni. Trest mu byl v červenci přerušen kvůli hospitalizaci, z liberecké nemocnice ale Miroslav Čistecký (36) odešel ve čtvrtek neznámo kam.

Muž si teprve začal odpykávat tříletý trest za majetkovou trestnou činnost, ve věznici měl být do června roku 2019. Vězeň se zotavuje z komplikované zlomeniny pánve a v boku má drén. K chůzi potřebuje jednu francouzskou holi.

Policie žádá veřejnost o spolupráci, informace lze volat na bezplatnou linku 158. Čistecký je vysoký 185 až 190 centimetrů, střední postavy. Má plavé vlasy, zelené oči a nosí bradku.

"Kolem 13:00 svévolně opustil nemocnici ještě v doprovodu mladé ženy s černými vlasy střiženými na mikádo," uvedla krajská mluvčí policie v Liberci Vlasta Suchánková.  V době odchodu z nemocnice měl muž na sobě béžové kraťasy a triko s krátkým rukávem. "Není ale vyloučeno, že oblečení změnil," dodala mluvčí.

Témata:  uprchlí vězni krimi Policie ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy