Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Městské divadlo Brno má novou budovu

Městské divadlo Brno, komplex budov
Městské divadlo Brno, komplex budov
Foto: mdb.cz **www.mdb.cz**

Brno - Ve středu 25. května bude slavnostně uvedena do provozu nová budova Městského divadla Brno, která vyrostla v zadním traktu komplexu MdB pro skladové a montážní potřeby. Svoji účast na slavnostním otevření přislíbil náměstek ministra kultury René Schreier, primátor města Brna Petr Vokřál či zástupci společností OHL ŽS. Stavbu podpoří také umělci MdB za zvuku písní ze světových muzikálů.

Potřeba montážní haly a skladovacích prostor pro tak velké divadlo byla zjevná již dlouhodobě a realizace navázala na slib bývalého ministra kultury Pavla Dostála. Montáž, která bude nyní probíhat přímo v divadelním komplexu, tak zajistí technikům větší míru operativnosti a časovou úsporu při montování kulis, které dříve probíhalo přímo na jevištích divadla. Díky tomu se rozšíří počet hracích dnů na Činoherní i Hudební scéně a sníží se tak i náklady na dopravu.

Stavbě předcházelo odstranění chátrajících a téměř nepoužívaných garáží Výběrovým řízením byla pro zhotovení projektové dokumentace stanovena 1. Černopolní s.r.o., stavební práce na celém projektu pak proběhly pod taktovkou společnosti OHL ŽS, a.s. Ve funkci investora figurovalo Městské divadlo Brno. Celkové náklady na výstavbu byly cca 44 milionů, přičemž větší část financovalo Ministerstvo kultury ČR a částečně také z rozpočtu statutárního města Brna.

Témata:  Městské divadlo Brno

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy