Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam vyrazit na Silvestra? Přehled akcí v divadlech

Divadlo, ilustrační foto
Divadlo, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha/Brno – Nemáte rádi hlučné silvestrovské oslavy v klubech, ale zároveň nechcete zůstávat poslední večer v tomto roce doma? Vyrazte do divadla. V článku najdete deset tipů na silvestrovské akce, které pořádají pražská a brněnská divadla.

1. Silvestr s Mozartem

Chcete-li oslavit příchod nového roku s elegancí, je pro Vás galavečer „Silvestr s Mozartem“ ve Stavovském divadle to pravé. Stylový večer v „mozartovském“ duchu Vás okouzlí pohádkovým příběhem a slavnostní atmosférou slavných árií Mozartovy Kouzelné flétny. Těšit se můžete také na gastronomický zážitek v duchu slavného rakouského skladatele, novoroční přípitek s operními umělci a také na půlnoční překvapení. To všechno v jedné z nejkrásnějších historických divadelních staveb v Evropě. Welcome drink se podává v 19.30 a představení Kouzelné flétny začíná o hodinu později.

2. Shakespearovský Silvestr

Pražské Divadlo pod Palmovkou zve na silvestrovské představení jedné z nejslavnějších komedií Williama Shakespeara Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete. Hra o podobách a projevech lásky a sebelásky je ideálně stráveným večerem pro celou rodinu nebo pro romantický Silvestr s partnerem. Začíná se v 17 hodin a po představení následuje přípitek.

3. Silvestr s tetou

„Láska mění člověka k nepoznání…“ Tak zní moto komedie Charleyova teta, kterou Divadlo Na Jezerce na Silvestra uvede. Hra J. B. Thomase vyvolává v divácích salvy smíchu a zasmát se na Silvestra rozhodně není špatný nápad. V situační komedii plné převleků v režii Jana Hrušínského, která je na repertoáru divadla už sedm let, hrají Petr Vacek, Václav Jílek nebo Miluše Šplechtová. Začátek v 17 hodin.

4. Italský Silvestr

Divadlo ABC na Silvestra nasadí svou nejúspěšnější inscenaci Vím, že víš, že vím. Komedie plná překvapení, zvratů a italského humoru je adaptací úspěšného filmu. Co se stane, když se člověk podívá na svůj život očima druhých? Co skrývá všední manželský pár? Zjistíte v Divadle ABC se Simonou Stašovou a Michalem Dlouhým v hlavních rolích.

5. Silvestr s baletem

Shakespeare podruhé, tentokrát však baletní. V Divadle Hybernia zažijte nejromantičtější příběh Romea a Julie všech dob v baletním provedení. Dva znepřátelené rody, ples, láska a nejznámější tragédie za hudby Sergeje Prokofjeva. Začíná se v 19.30.

6. Silvestr s Dannym a Sandy

V Divadle Kalich můžete strávit noc za společnosti muzikálových hvězd, které pro vás zahrají úspěšný muzikál Pomáda, jenž je na repertoáru divadla od roku 2012. Nestárnoucí love story v režii Jána Ďurovčíka s efektní taneční show, slavnými hity, energií začíná v 17 hodin.

7. Silvestr s Lízou Doolittlovou

Večer s Lízou Doolittlovou a profesorem Higginsem strávíte v Divadle na Vinohradech. Slavná hra Bernarda Shawa Pygmalion o profesorovi, který se rozhodne proměnit pouliční květinářku v dámu, známe také z muzikálového filmu s Audrey Hepburn. Na Vinohradech v roli Lízy můžeme vidět Šárku Vaculíkovou a Jana Šťastného jako profesora Higginse.

8. Karneval v Benátkách

Divadlo v Dlouhé si poslední den v roce vybralo pro derniéru inscenace Lhář podle italské hry Carla Goldoniho. Navštivte karnevalové Benátky a rozlučte se s úspěšnou komedií, v níž exceluje herec Jan Vondráček v roli lháře Lelia. Za postavu také získal Cenu Alfréda Radoka. Hra je na repertoáru divadla více než deset let a po téměř 160 reprízách nás čeká ta poslední.

9. Silvestr v brněnské opeře

Ani v Brně se na Silvestra nudit nebudete. Letošní akce Národního divadla Brno nese název Silvestr v opeře a láká na příjemný večer ve společnosti operních melodií v provedení orchestru, sboru a sólistů Janáčkovy opery a pod taktovkou charismatického dirigenta Marko Ivanoviće. Večer vyvrcholí ohňostrojem na piazzettě před Janáčkovým divadlem. Začíná se v 17 hodin.

10. Muzikálová Silvestrparty

Městské divadlo Brno pořádá silvestrovskou party už po sedmnácté. Při této příležitosti divadlo premiéruje lákavou komedii Larryho Davida Ryba potmě s Viktorem Skálou a Zdenou Herfortovou v hlavních rolích. Po představení bude hrát k tanci a poslechu orchestr MdB a zazpívají muzikáloví sólisté Lukáš Vlček a Ivana Odehnalová. Nebude chybět ani oldies diskotéka Jindry Eliáše a cimbálová muzika Václava Kováříka. Program trvá až do ranních hodin.

Témata:  Městské divadlo Brno Silvestr divadla

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy