Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzský muzikant Aznavour má zlomenou ruku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Paříž - Francouzský zpěvák arménského původu Charles Aznavour si dnes při pádu ve svém domě zlomil ruku. Stav umělce, který na konci května oslaví 94. narozeniny, není ale podle jeho mluvčí vážný, informovala agentura AFP. V dubnu zpěvák kvůli bolesti zad musel zrušit koncert v Rusku.

"Není to nic vážného. Charles Aznavour si zlomil pažní kost," řekla mluvčí. Zda se zpěvák stále nachází v nemocnici, kam byl po zranění převezen, nebo už se vrátil do svého domu v Mouriés nedaleko Arles na jihovýchodě Francie, mluvčí dnes odpoledne říci nedokázala.

Aznavour na konci dubna zrušil kvůli silné bolesti zad koncert v Petrohradu. Akce byla vzhledem k jeho nabitému programu odložena až na duben příštího roku.

Slavný pařížský zpěvák, skladatel, pianista a herec se narodil 22. května 1924. Své 94. narozeniny by měl oslavit během turné v Japonsku, které je naplánováno na 21. až 23. května. Následovat by měla vystoupení v v Itálii, Británii, Španělsku a Německu.

Aznavourův otec byl Armén původem z Gruzie a matka Arménka z Turecka. Rodiče krátce po tureckém masakru v roce 1915 uprchli z Arménie do Francie. Uměleckou kariéru začal Aznavour na počátku 40. let, později mu pomohla slavná Edith Piaf. Už v polovině minulého století zpívaly jeho písně největší francouzské hvězdy. Vrchol se dostavil v 60. letech, kdy vznikla většina jeho hitů.

Aznavour složil nebo se podílel na složení více než 1300 písní a prodal na 180 milionů hudebních nosičů. Kromě toho také hrál ve více než šesti desítkách filmů.

Témata:  úrazy Francie kultura hudba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy