Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: První trailer k pohádce Anděl páně 2

Jiří Dvořák, Anička Čtvrtníčková, Vica Kerekes a Ivan Trojan
Jiří Dvořák, Anička Čtvrtníčková, Vica Kerekes a Ivan Trojan
Foto: Česká televize

Praha - Úspěšná česká pohádka Anděl páně se v zimě dočká svého pokračování. Opět se můžeme těšit na Ivana Trojana v roli pomateného anděla Petronela, Jiřího Dvořáka jako čerta Uriáše nebo Jiřího Bartošku jako Pána Boha. Kromě notoricky známých postav se v pohádce objeví například Lucie Bílá. Podívejte se na první ochutnávku prostřednictvím prvního traileru.

Příběh se odehrává v adventním čase a díky taškařicím anděla Petronela a čerta Uriáše se ztratí vzácné jablko ze stromu poznání. Zakutálí se z nebe rovnou na zem a již zmíněná dvojka se ho vydává hledat. Cesta je zavede do malého města v předvečer svátku svatého Mikuláše, kde potkají holčičku Anežku a její maminku, které se netěší právě šťastnému období. Petronela s Uriášem opět čeká řada překážek a dobrodružství, ale právě díky nim obejví to, co má skutečnou cenu, lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.

Anežku si zahrála Anička Čtvrtníčková, její maminku Magdalenu Vica Kerekes, v dalších rolích se představí Pavel Liška, Stanislav Majer a Marek Taclík jako trio zlodějských kumpánů, roli rozhořčeného majitele krejčovské dílny hraje Bolek Polívka. Dále se předsatví například Lucie Bílá jako sv. Lucie nebo Michal Horáček jako archanděl Michael. Svojí roli si našla i Jiřina Bohdalová

Pohádka Anděl páně 2 vstoupí do českých kin 1. prosince 2016.

Témata:  film Anděl Páně 2 Jiří Bartoška Ivan Trojan

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy