Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Zničující teploty taví v Indii silnice

Indie
Indie
Foto: Reprofoto YouTube

Indie - Především západ Indie nadále bojuje s extrémními vedry, kdy teploty převyšuje 50 stupňů Celsia. Bouřky a deště, které by alespoň trochu ochladily vzduch, letos nepřicházejí.

Televizní stanice ve státě Gudžarát odvysílala záběry obyvatel snažících se přejít ulici, kde se jim pantofle lepí na zjevně rozpuštěný povrch vozovky.

Květen a červen jsou obvykle nejteplejšími indickými měsíci, kdy teploty pravidelně přesahují 40 stupňů Celsia, než zemi ochladí monzunové deště. Ale vážnost letošní vlny veder mnohé zaskočila.

"V tomto ročním období bývají obvykle bouřky z vedra, ale tyto deště letos nejsou," řekl šéf národního střediska pro předpovědi počasí meteorologického úřadu. "Vane k nám horký vítr z Afghánistánu a Pákistánu, a to způsobuje tyto extrémní teploty."

Témata:  Indie

Aktuálně se děje

19. května 2024 8:33

Meteorologové potvrdili, že na Ústecku šlo o tornádo

Podezření na sobotní výskyt tornáda na Ústecku se potvrdilo, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Tornádo se pohybovalo i přes říční tok. Experti se chystají na terénní průzkum místa. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Bouřka, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové aktualizovali výstrahu před nedělními bouřkami

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.