reklama

Legendární zpěvák Prince se předávkoval, oznámila agentura AP s odvoláním na neoficiální výsledky patologů. Už dříve americký portál TMZ uvedl, že Princ šest dní před smrtí navštívil kvůli předávkování opiáty nemocnici.

Kvůli hospitalizaci musel soukromým letadlem odcestovat jen několik hodin po koncertu v Atlantě do města Moline. "Početné zdroje v Moline nás informovaly, že Prince dostal na pohotovosti 'save shot', což je injekce pro utlumení účinků opiátů," napsal web TMZ.

Už tehdy to tedy hvězda přehnala s drogami, odmítla ale i přes doporučení lékařů v nemocnici zůstat a odletěla domů. A v jeho obytném komplexu v Pairsley Park bylo pak 21. dubna nalezeno Princovo bezvládné tělo.

Přivolaní policisté a záchranáři už mohli jen konstatovat smrt. Příčina úmrtí ale nebyla jasná, měla ji zjistit právě soudní pitva. Americký bulvární deník National Enquirer spekuloval také o tom, že Prince zemřel na AIDS, která mu byla diagnostikována asi týden před smrtí.

Prince se proslavil v 80. letech, především skladbou Purple Rain. Díky originálnímu projevu se stal sexsymbolem. V hudbě spojoval prvky funku, rocku či R&B a v mnohdy divokých kostýmech předváděl na pódiích energická vystoupení.