Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Máte pocit, že jste prokletí? Existuje jednoduché řešení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Pokud se vám stává jedno neštěstí za druhým, určitě jste v jednom bodě pomysleli na to, že jste třeba prokletí. Ano, v dnešní době je pro většinu lidí prokletí pasé, ale pokud už jste zoufalí, každá psychická pomoc se hodí. Pojďte si přečíst, jak to bylo s prokletím v historii a jak se němu vyhnout.

Historie proklínání

Víra v bohy, nadpřirozené věci, magie, kouzla a v neposlední řadě proklínání jsou zakořeněny hluboko v každé kultuře. Vše, co si lidé nedokázali logicky vysvětlit, spadalo do škatulky nadpřirozených věcí a některé přesvědčení a praktiky zůstaly do dnešních dnů.

Archeologické nálezy ukazují nepřeberné množství předmětů, které měly lidi proklít, nebo naopak je ochránit, jak informuje server Ancient Origins. Záměr prokletí byl vždy stejný, a to vyvolat něco nadpřirozeného, co uvalí na osobu trest, nebo ji nějak poškodí.

Ve starém Egyptě se například používaly voskové figuríny Apofise, mytologické bytosti v podobě hada, který je hlavním protivníkem boha slunce Re. Prokletí probíhalo tak, že se zelenou barvou napsalo Apop na obraz, zabalilo se to do čistého papyru a hodilo do ohně. Následně si vykonavatel kopl čtyřikrát levou nohou a popel smíchal s výkaly. V poslední části rituálu se pak vymodelovaná podobizna z popelu a výkalů hodila do dalšího ohně.

Podobně jako požehnání, i prokletí se v dobách středověku dalo koupit. Takové rituály prováděly čarodějnice, o kterých se tradovalo, že mají nadpřirozené schopnosti. Místo voskových figurín už se častěji používaly oběti, a to i lidské. Po celé Evropě je mnoho legend, ve kterých účinkují prokleté domy, rodiny, věci atd.

Proklínání v dnešní době

Prokletí je výraz, který se používá k označení dychtivosti někomu ublížit. Kdokoliv může proklít druhou osobu a pokud se to "oběť" dozví, může to u ní vyvolat přesvědčení, že je odsouzen k zániku. Tím si ale škodí sami sobě a většinou když se stane nehoda, oběti prokletí můžou v hlavě přesvědčit sami sebe, že za to může prokletí. Obzvlášť "účinné" jsou prokletí na smrtelné posteli.

V novopohanském čarodějnictví je proklínání v rozporu s etikou, nicméně existuje mnoho lidí, kteří proklínání věří, "čarodějnice a čarodějové" z etnických kultur jako například italské strigy, nebo pensylvánští Holanďaně věří, že prokletí je oprávněné.

Jak se prokletí zbavit?

Žádný falešný drahý léčitel, ten z vás pouze vytahá peníze. Prokletí se můžete cítit, když se vám běžné věci přestanou dařit, začnete přemýšlet negativně a od té chvíle se to bude nabalovat vše do jednoho pytle. I taková rozprava s přáteli vám dá více, než sezení u léčitele.

Návštěva kostela není taky od věci, kde kromě toho, že se můžete vypovídat, zafunguje taky psychologický efekt očištění duše u Boha. Hlavní řešení je zbavit se negativního myšlení, což se dá docílit mnoha způsoby.

Stačí se více usmívat, obklopit se pozitivně naladěnými lidmi, pomoci někomu kdo to potřebuje. Pak i třeba zpíváním, cvičením jógy nebo meditováním, čtením pozitivních citátů atd. Hlavně změnit negativní myšlení na pozitivní.

Témata:  lidé zajímavosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy