Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecko chce učinit přítrž pučistům. Požaduje nejpřísnější tresty

Turecká armáda (Turkish Army)
Turecká armáda (Turkish Army)
Foto: tsk.tr

Istanbul/Ankara - Vojáci, kteří se zúčastnili pokusu o puč, Turecko silně poškodili a budou co nejpřísněji potrestáni. Dnes to řekl náčelník generálního štábu turecké armády Hulusi Akar.

Prokurátoři začali vyšetřovat osoby, které na sociálních sítích šíří názor, že pokus o puč byl ve skutečnosti zosnován vládou.

Istanbul se připravuje na velké shromáždění, které bylo svoláno na dnešek na podporu demokracie. Očekávají se příznivci jak vládní Strany spravedlnosti a rozvoje, tak opozice.

V patnáctimilionovém Istanbulu bude až do půlnoci zdarma veřejná doprava, protože se očekává masivní účast. Manifestace má začít kolem 17:00 SELČ.

Kolem náměstí Taksim, kde se má shromáždění konat, byly rozmístěny transparenty s nápisy 'Ne puči', na místě jsou televizní štáby i bezpečnostní zátarasy.

Témata:  Turecká armáda Turecko vojenský převrat v Turecku

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy