Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bavorsko plánuje po atentátech změnit zákony, má být nasazena armáda

Bundeswehr, ilustrační fotografie
Bundeswehr, ilustrační fotografie
Foto: Bundeswehr

Mnichov - Bavorsko má za sebou týden plný teroru. Zemský ministr vnitra Joachim Herrmann proto vyzval spolkovou vládu kancléřky Angely Merkelové, aby změnila zákony. Ty by měly umožnit nasazení armády při podobných atentátech.

Herrmann dosavadní omezení považuje za zastaralé. Při útocích, jako byl ten nedělní v Ansbachu či páteční v Mnichově, by přitom podle něj mohla armáda vypomáhat policii.

Zemský ministr vnitra rovněž žádá i úpravy dalších spolkových zákonů, které řeší trestněprávní či přistěhovalecké otázky. "Musíme ostatním vyjasnit, že zákony této země se musí respektovat," řekl s tím, že kdo tak činit nebude, bude muset zemi opět opustit.

Poslední útok se odehrál v neděli v Ansbachu. Odpálil se zde Syřan a zranil 12 lidí. V Ansbachu shodou okolností v lednu Bavorsko zahájilo svůj zemský integrační program, jehož cílem je poučit žadatele o azyl o právním systému země, o rovnosti mezi muži a ženami či o sekulární povaze Západu.

Témata:  Německá armáda Angela Merkelová Německo střelba v Mnichově

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy