Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bagdádu se odpálil džihádista. Zabil nejméně 14 lidí, uhořely ženy a děti

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: nbcnews.com

Bagdád - Severovýchodně od Bagdádu ve městě Chális došlo dnes k bombovému útoku. Zahynulo nejméně 14 lidí a 30 jich utrpělo zranění. Mezi mrtvými byly ženy i děti. Za atentátem patrně opět stojí Islámský stát.

Město Chális leží asi 80 kilometrů od irácké metropole. Islamisté v této oblasti často útočí na bezpečnostní složky i civilisty.

Sebevražedný atentátník se odpálil v autě ve frontě před kontrolním stanovištěm. Většina obětí přišla o život rovněž v automobilech. "Stále tam jsou ohořelá těla uvnitř mnoha automobilů včetně minibusu plného žen a dětí," uvedl místní policista.

Irácká metropole je ve stavu vysoké pohotovosti po bombových útocích z 3. července, při kterých přišlo o život nejméně 292 osob.

Irácká vláda vede za podpory mezinárodní koalice boj proti radikálům z organizace Islámský stát, která za poslední dva roky ovládla značná území v Iráku a v sousední Sýrii.

Témata:  teroristické útoky v Iráku Islámský stát

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy