Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Džihádisté vzali útokem elektrárnu, chtěli se tam odpálit. Policie je zneškodnila

Bojovníci Islámského státu
Bojovníci Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Bagdád - Na elektrárnu severně od Bagdádu dnes zaútočili tři sebevražední atentátníci, zabili sedm lidí a 12 osob zranili. Mezi oběťmi jsou čtyři policisté a tři zaměstnanci elektrárny.

Útočníci dorazili ke státem provozované elektrárně v Sámaře tři hodiny po půlnoci. Dva z nich byli oblečeni jako zaměstnanci a jeden měl na sobě vojenskou uniformu.

Podle policejních zdrojů incident začal střelbou a útočníci nakrátko převzali kontrolu nad elektrárnou. Policie ale rychle zakročila a všichni tři útočníci zemřeli. Jeden z atentátníků výbušniny, které měl na těle, odpálil v blízkosti generátorů a způsobil tím požár. Další dva policisté zastřelili.

K útoku, který byl spáchán o muslimském svátku oběti, se zatím nepřihlásila žádná skupina. Agentura AFP jej připisuje Islámskému stát, který sice ztratil v boji s armádou v Iráku své hlavní základny, ale jeho lidé jsou stále schopní útočit v iráckých městech.

Témata:  teroristické útoky v Iráku Islámský stát Irák

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy