Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Brazílii se opět zatýkalo kvůli korupční kauze Petrobras

Brazilská vlajka
Brazilská vlajka
Foto: Pixabay

Brasília – Agentura Reuters dnes informovala o další vlně zatýkáni v Brazílii, které souvisí s rozsáhlým vyšetřováním korupce kolem státní ropné firmy Petrobras.

Brazilská federální policie dnes oznámila, že v kauze zatkla další dva lidi, podle místních médií jde o manažery velké stavební společnosti, kteří se pokusili zmařit parlamentní vyšetřování korupce v Petrobrasu.

Jména zatčených však policie sdělit nechtěla. Brazilská média píší, že zatčeni byli manažeři stavební firmy Queiroz Galvao, kteří jsou zachyceni na videu, jak se pokoušejí mařit vyšetřování korupce kolem Petrobrasu.

Federální žalobci tvrdí, že vyšetřování má přinést další důkazy, že firma Queiroz Galvao se podílela na kartelu, který dával úplatky za získání obchodních smluv s Petrobrasem. Státní zástupci hledají i více důkazů o tom, že firma v roce 2009 zaplatila přes tři miliony dolarů, aby vyšetřování korupce zastavila.

Policejní šéf Igor Romario dnes řekl, že olympiáda nezbrzdí obří vyšetřování kolem Petrobrasu, ale může snížit počet policistů, kteří jsou k dispozici pro zatýkání a razie.

Vyšetřování kolem Petrobrasu trvá už dva roky, postupně se rozšířilo i na další státní firmy a vedlo k desítkám odsouzení za úplatkářství a praní špinavých peněz. Vyšetřováno je i několik vrcholných politiků, což vyostřilo brazilskou politickou krizi.

Témata:  Brazílie korupce policie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 14:44

Hamás zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy