Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé kreslí na Floridě po želvách. Ochránci jsou na nohou

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Tallahassee (USA) - Lidé si můžou malovat na papír, nehty, na své baráky. Z nějakého důvodu ale na Floridě začali kreslit po želvách. Ochránci neví, co dělat, aby tomu zabránili, píše server miamiherald.com.

"I když se to může zdát jako neškodné malování na krunýře želv, ve skutečnosti jim to ubližuje. Barva brání tomu, aby želvy mohly vstřebávat vitamíny od Slunce, způsobuje jím to dýchací potíže a v některých případech se jím dostanou toxické chemikálie do těla," stojí v oznámení ochránců zvířat z Floridy.

Ti sdíleli fotky na Facebooku s několika želvami, které měly pomalované krunýře.Upozorňovali, že barva je nejen škodlivá, ale i nezákonná. Obarvené krunýře také dělají želvy výraznější a zranitelnější k dravcům.

V některých případech jde barva odstranit, ale bohužel někdy barva zůstane na krunýři dlouhé měsíce až roky. Závisí, co je to za barvu a jak dlouho byla na krunýři nanesena.

Témata:  želvy zvířata USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:34

Macron varuje před Ruskem: Dnešní Evropa je smrtelná. Může zemřít

Evropa by podle francouzského prezidenta mohla "zemřít", pokud si nevybuduje robustní obranu čelící ruské agresi na Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy