Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němci kvůli muslimům utíkají ze země. Kam směřují?

Mnichov, ilustrační foto
Mnichov, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Evropskými médii se před několika dny prohnala zpráva o německé rodině, která požádala kvůli muslimským migrantům o azyl v Rusku. Nyní se ukázalo, že podobných případů je mnohem více.

Německá rodina, která se rozhodla uprchnout, vydat se do Ruska a požádat tam o azyl, tvrdí, že doma není bezpečno. Griesbachovým se nelíbí počet migrantů v Německu, ani chování tamního establishmentu.

Carola Griesbachová (51) a její manžel Andre (45) se vydali ze severního Německa až na Rudé náměstí v Moskvě v obytném automobilu značky Volkswagen, aby se vyhnuli „německé diktatuře"," uvedl britský Daily Mail. Na cestě je doprovázejí dvě z jejich dcer - Dominique a Julie a jejich čtyři vnoučata. Německo podle svých slov opustili hned z několika důvodů. Zejména byli znepokojeni počtem migrantů vstupujících do země. 

Podobných případů je ale mnohem více. Server Hungary Today tvrdí, že do Maďarska se touží přestěhovat až 80 procent Němců, kteří chtějí odejít ze země. Jako důvod uvádí zejména únik před migrační politikou Angely Merkelové a strach z přistěhovalců.

Mezi lidmi, kteří utíkají ze země, jsou mnohdy křesťané. Právě ti se bojí agresivity muslimů nejvíce, a proto se přesouvají do Maďarska, které je pro Němce oblíbenou turistickou destinací, zejména v okolí Balatonu.

Témata:  uprchlíci Německo Maďarsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:58

Sestra vůdce KLDR prohlásila, že země bude dál budovat ohromující a nejsilnější vojenské síly

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy