Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Štrasburku pobodal muslim rabína. Při útoku prý křičel Alláhu Akbar

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Štrasburk - Rabína ve Štrasburku pobodal údajně muslim. Při svém činu měl útočník křičet "Alláhu Akbar", to ale zatím policie nepotvrdila. Rabín utrpěl středně těžká zranění, jeho život by ale neměl být ohrožen.

Zřejmě muslimský útočník pobodal krátce po poledni ve francouzském Štrasburku rabína. Svědci policii řekli, že rabína poznali podle náboženského oděvu, který měl na sobě. Útočník se na něj vrhl s nožem a několikrát ho bodnul do břicha.

Policie útočníka na místě zadržela a krátce po incidentu útok potvrdila. Několik lidí také podle francouzských médií tvrdí, že útočník při bodání křičel Alláhu Akbar. O tom zatím policisté neinformovali, zprávu ale ani nevyvrátili.

Podle francouzského deníku Journal du Dimanche útočil muslim ve věku mezi 30 až 40 lety, který v minulosti trpěl psychickými problémy. 55letý rabín byl se středně těžkými zraněními převezen do nemocnice, v ohrožení života by být neměl.

Ve Francii vzbudil útok velký rozruch. V červenci zaútočili dva islamisté v rouenském kostele, kde podřízli hrdlo knězi a zranili dvě jeptišky. V zemi také po útocích v Paříži a Nice stále panují zvýšená bezpečnostní opatření.

Témata:  muslimové židé Francie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy