Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bulharsko přemýšlí, že plot proti uprchlíkům navýší

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Hungarian Government

Sofie - Bulharsko kvůli uprchlíkům buduje už třetím rokem bariéru podél tureckých hranic, z plánovaných 166 kilometrů bylo postaveno už téměř 100 kilometrů. Nyní země zvažuje, že postaví plot i na pomezí s Řeckem.

"Hlavní nebezpečí přichází z Řecka, a ne z Turecka, na jehož hranicích je nyní tlak malý. Očekávám, že skutečný problém přijde odtamtud (z Řecka), nikoli z Turecka," uvedl předseda bulharské vlády Bojko Borisov v parlamentu.

Podle něj existují důkazy, že se v táborech v Řecku organizují tisícové skupiny migrantů, které mají v úmyslu vydat se k hranicím. Jedním z důvodů jsou neutěšené životní podmínky.

Hranice s Řeckem "je velmi dlouhá a nechráněná a obáváme se, že řecká vláda v posledních měsících nepodnikala potřebná opatření. Jsme připraveni postavit zábrany, bude-li to nutné," zdůraznil Borisov.

Témata:  Bulharsko uprchlíci Řecko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy