Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brexit nebude procházka růžovým sadem, ale jsem optimistická, vzkazuje Mayová

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová prohlásila, že brexit nebude nijak snadný a že se Spojené království musí připravit na těžké časy, které ho patrně čekají.

Mayová ujistila, že britská vláda se nepokusí z brexitu vykličkovat, a odmítla s ohledem na nutnost stability vypsání předčasných parlamentních voleb.

"Nehodlám předstírat, že všechno bude jako procházka růžovým sadem," řekla Mayová v dnes zveřejněném rozhovoru s BBC s tím, že je nezbytné se připravit na možná úskalí. "Já jsem ale optimistická," dodala.

Ministerská předsedkyně si je jistá, že Británie vystoupení z EU přemění v úspěch a že zemi čekají nové příležitosti mimo evropský blok.

Formální výstupové rozhovory s EU sice nezačnou podle Mayové dříve než v příštím roce, Londýn se ale procesu odluky nebude vyhýbat. Premiérka již několikrát řekla, že výsledek červnového referenda, ve kterém se Britové rozhodli opustit unii, je neměnný.

Témata:  Brexit Velká Británie Theresa Mayová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy