reklama

Dvoupatrový dům, třináct pokojů, zahrada, terasa, parkovací místo... Domek v prestižní londýnské čtvrti Upper Leytonstone má všechno, co byste od bydlení mohli chtít. Případné kupce ale zaujme, nebo spíš odhradí, hlavně jedna místnost.

Řadový dům totiž ukrývá mučírnu. Celý pokoj majitelé vymalovali rudou barvou a na zeď pověsili různé typy nožů, šípů i pušek. Děsivý obraz dokreslují panenky a masky, které připomínají filmové i skutečné vrahy - třeba Freddyho Kruegera nebo Michaela Myerse.

V pokoji najdete ale také lidské lebky - nebo snad jejich repliky. Uprostřed pokoje stojí manželská postel, povlečená černou barvou, jíž ladí se skříňkami a naopak silně kontrastuje s červenými stěnami. Jestli v šíleném pokoji opravdu někdo spal, realitní makléři netuší.

I další pokoje v domě nahání hrůzu. Zastaralá kuchyň je jako vystřižená ze 60. let, skříňky jsou dřevěné a trouba jednoduchá. Jiné pokoje připomínají zase viktoriánskou éru, jen do rohu někdo nacpal jednolůžko.

Naopak zbytek pokojů je vybaven opravdu moderně. V domě tak najdete kožené sedačky a vymoženosti v podobě velkých hi-fi systémů a plazmových televizí, rodinné fotky i posezení na terase. Jen tyto místnosti zřejmě poslední nájemníci obývali.

Zvláštně poskládaný dům může být váš za 1,2 milionu liber, tedy něco přes 32 milionů korun. Měsíční nájem by podle realitní kanceláře Zoopla vyšel na 3000 liber (asi 96 tisíc korun).