Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch v New Yorku: Trump mluví o terorismu,Clintonová chce důkazy

První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
První debata demokratů. Dominovali Clintonová a Sanders
Foto: CNN

New York - Demokratická kandidátka Hillary Clintonová v reakci na explozi v New Yorku varovala před unáhlenými závěry, které by například čin přisoudily teroristům. Naopak republikán Donald Trump ihned slíbil tvrdší postoj vůči teroristům.

Clintonová, která stojí pevně za prezidentem Barackem Obamou, vyjádřila soucit lidem zraněným při výbuchu, jeho další okolnosti ale nechtěla komentovat. "Podle mne je vždycky moudřejší počkat si se závěry na dostatek informací," řekla prezidentská kandidátka novinářům v letadle během cesty z Washingtonu do New Yorku, kde stejně jako Trump žije.

Video, na kterém Clintonová reaguje na výbuch v New York, vyvolalo další spekulace o jejím zdravím. Podle některých vypadala, že na ni jdou opět mdloby. Jiní naznačují, že byla pod vlivem léků či dokonce opilá.

"Žijeme v době, kdy musíme velmi přitvrdit. Bude lépe, když budeme velmi, velmi tvrdí," řekl naopak realitní magnát na sobotním předvolebním mítinku v Coloradu, kde lidem oznámil, že v New Yorku došlo k výbuchu.

Ačkoli v té době ještě nebylo jasné, zda šlo o úmyslný útok, a i republikánský magnát připustil, že "nikdo neví, o co jde", vzápětí Trump událost nepřímo spojil s teroristickými činy ve světě. "Je to hrozné, co se děje v našem světě a v naší zemi. Budeme tvrdí, pohotoví a ostražití. A ukončíme to," slíbil voličům.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy